Home Cosuri de fum din caramida
Cosuri de fum din caramida
Cosurile de Fum din Caramida PDF Imprimare Email
Cosuri de fum din caramida
Scris de mihaela86   
Marţi, 24 Mai 2011 06:47
Cosurile de fum din caramida sunt cosuri de fum zidite. Cosurile de fum din caramida sunt cele mai des intalnite. Au fost populare in trecut, datorita costurilor accesibile si se mentin pe piata si in continuare. Desi, cosurile de fum din caramida au unele dezavantaje destul de mari, oamenii le prefera datorita pretului. Aceste cosuri de fum din caramida au si cateva avantaje. Construirea cosurilor de fum din caramida nu necesita apelarea la un profesionist. Ele pot fi construite si de un amator. De asemenea, cosurile de fum din caramida nu sunt greu de intretinut si pot fi reconstruite fara prea mare bataie de cap si cheltuiala.

Cosurile de fum din caramida, s-au dovedit deosebit de sensibile la cutremure. Multe dintre cosurile de fum din caramida se prabusesc in timpul cutremurelor. Autoritatile din orasele predispuse la cutremure (de exemplu San Francisco sau Los Angeles) recomanda construirea imobilelor cu hornuri din metale. Un alt dezavantaj al cosurilor de fum din caramida este acela ca, pe timp de ploaie sau ninsoare umezeala se infiltreaza in caramida si apoi ingheata. Crapaturile si exfolierea formata duc la slabirea si, in final, prabusirea cosurilor de fum din caramida. Daca, dupa inghetul stratului de apa de pe cosurile de fum din caramida bate vantul acestea se pot prabusi.

Cu toate acestea, degradarea, deteriorarea si distrugerea cosurilor de fum din caramida pot fi evitate, daca acestea sunt ingrijite corespunzator.
In curatarea cosurilor de fum din caramida este necesara folosirea unui echipament special. Mai mult, curatarea cosurilor de fum din caramida necesita si anumite instrumente specifice. Instrumentele folosite in curatarea cosurilor de fum din caramida sunt: perii pentru cosurile de fum, franghii, oglinda, masca de praf sau ochelari de protectie, lanterna, scara, galeata din metal, lopata, matura etc. Curatarea unui cos de fum din caramida trebuie facuta cam de doua ori pe an, obligatoriu in fiecare primavara. Cosurile de fum din caramida sunt supuse la caldura si funingine generate din arderea combustibilului. De aceea, este vitala curatarea lor in mod regulat. In cazul in care, cosurile de fum din caramida nu sunt curatate corect sau regulat se pot infunda. Infundarea cosurilor de fum din caramida duce la patrunderea fumului in incapere si, prin urmare, la intoxicatii si incendii.

La fel ca si unele cosuri de fum din beton aceste cosuri de fum din caramida sunt cosuri de fum traditionale. Primele cosuri de fum au fost o constructie simpla din caramida. In lume exista si cosuri de fum din caramida in pozitie orizontala pe o anumita lungime, incheiate cu un mic cos de fum din caramida vertical care sa elimine fumul.
In unele tari, cosurile de fum din caramida sunt utilizati pe post de piloni. Procedand astfel, cosurile de fum din caramida capata un dublu rol in arhitectura si constrcutia casei.
 


Sondaje

Ce fel de cosuri de fum preferati?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com